Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een gewone CV-installatie of gaskachel. Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om vloerverwarming aan te laten leggen. De CV-ketel Concurrent vertelt u graag meer over de werking en de voordelen van vloerverwarming. 

Hoe werkt vloerverwarming eigenlijk?

Wanneer de vloerverwarming alleen in de badkamer ligt, spreken we over vloerverwarming als bijverwarming. Maar het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen - hierbij wordt alle warmte in uw woning in zijn geheel door de vloerverwarming opgewekt. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruik gemaakt van verwarming middels water (anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, waar meestal verwarming middels elektriciteit wordt toegepast). Hiervoor dienen er kunststof leidingen onder uw vloer te worden aangelegd, welke via een verdeelunit op het waternetwerk worden aangesloten. De verdeelunit is voorzien van een pomp en een thermostaatkraan, die ervoor zorgt dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen heen kan stromen. Als het water te heet is, wordt het met het koudere retourwater gemengd. Op die manier kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen, en kan uw vloer niet beschadigd raken door een te hoge temperatuur. 

 

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes in uw woning op een zeer gelijkmatige en constante manier te verwarmen. Mensen die al vloerverwarming hebben zullen het ongetwijfeld beamen; vloerverwarming levert een veel aangenamere warmte dan andere manieren van verwarmen! Maar behalve een verhoogd comfort is er nog een andere reden dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming: het hoge rendement. Met vloerverwarming kunt u namelijk een aantrekkelijke besparing op uw maandelijkse energiekosten realiseren!

Ja, ik wil meer weten over vloerverwarming!

De CV-ketel Concurrent komt graag bij u langs voor een advies op maat of een berekening van uw besparingsmogelijkheden. Wij laten u op een eenvoudige manier zien hoe vloerverwarming werkt en hoe deze manier van verwarmen voor veel meer comfort kan zorgen. Neem gerust even contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

U krijgt snel een persoonlijk advies op maat door de specialisten van CV ketel concurrenten