Ketelvervanging

Wie weleens met een dikke jas aan voor de televisie heeft gezeten, of rillend onder een ijskoude douche heeft gestaan, weet hoe vervelend het is als de CV-ketel het midden in de winter ineens begeeft. Het tijdig vervangen van uw CV-ketel is van essentieel belang voor uw wooncomfort, maar kan ook erg gunstig zijn voor uw portemonnee. De CV-ketel Concurrent informeert u graag over de voordelen van ketelvervanging.

Tijd voor een nieuwe CV-ketel?

Een CV-ketel gaat gemiddeld vijftien jaar mee. Daarom is het raadzaam u na tien jaar alvast een beetje te gaan oriënteren op een nieuwe ketel. Zo kunt u zich goed voorbereiden voor het geval er zich een storing voordoet. Als er na het tiende levensjaar van de ketel nog een reparatie van honderden euro’s moet worden uitgevoerd, is het in de meeste gevallen verstandig om een nieuwe aan te schaffen. Vanaf welke reparatiekosten u precies het best een CV-ketel kunt aanschaffen, is echter geen exacte wiskunde. Er spelen namelijk verschillende factoren mee, zoals de staat van onderhoud. Ook een verbouwing of verhuizing kan hét moment zijn om uw oude CV-ketel te vervangen, zeker wanneer de ketel niet meer voldoende vermogen heeft om het hele huis te verwarmen. De CV-ketel Concurrent kan u hierover adviseren. 

Zijn nieuwe CV-ketels echt zuiniger met energie? 

Ook wanneer er geen sprake is van dure reparaties, verbouwingen of verhuizingen, is het niet zo gek de oude CV-ketel tijdig de deur uit de doen. Verwarmingsketels worden namelijk steeds energiezuiniger. Dat betekent dat een nieuwe ketel een aanzienlijk lagere energierekening kan opleveren! Volgens organisatie Milieu Centraal bespaar u meteen ten opzichte van een conventionele ketel met een HR-100 ketel gemiddeld €180 per jaar, de nog zuinigere HR-107 ketel bespaart zelfs gemiddeld €192 per jaar ten opzichte van een conventionele ketel.

Bent u benieuwd of de aanschaf van een nieuwe ketel voor u op dit moment voordeliger is, dan kunt u op de website van de Stichting Energie Prestatie Keur een digitale vragenlijst invullen. Vervolgens wordt voor u berekend hoeveel u met een nieuwe ketel kunt besparen. 

 

Er zijn overigens ook nog andere redenen aan te voeren voor de aanschaf van een nieuwe CV-ketel. Heb u een groot gezin en wil iedereen ’s ochtends een kunnen douchen? Dan kan uw oude ketel weleens een koude douche betekenen voor de hekkensluiter. Nieuwe CV-ketels hebben echter een grotere warmwatercapaciteit. Een verbeterd rendement is dus niet de enige beweegreden om een relatief jonge ketel te vervangen; de behoefte aan een warme douche is ook een hele goede drijfveer.

Ja, ik wil meer weten over ketelvervanging!

Wilt u graag meer informatie met betrekking tot ketelvervanging? Neem dan contact op met de CV-ketel Concurrent. Wij kunnen voor u de investering en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen, en u adviseren over welke ketel het beste past bij uw persoonlijke situatie. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor een nieuwe CV-ketel kan natuurlijk ook. Bekijk op uw gemak ons actuele aanbod CV-ketels

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

U krijgt snel een persoonlijk advies op maat door de specialisten van CV ketel concurrenten